fbpx

6 online verdienmodellen

Deze tijd vraagt om creativiteit en out-of-the-box denken. Veel bedrijven worden geraakt door het Coronavirus en hebben moeite hun hoofd boven water te houden. Toch zijn er ook veel kansen en mogelijkheden waar jij op kunt inspelen. In dit artikel vind je 6 voorbeelden van online verdienmodellen. Speciaal voor dienstverlenende ondernemers zoals trainers en coaches. 

Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Online Verdienmodel #1: Online training

  Het voordeel van een online training is dat je deze maar één keer hoeft te maken en vervolgens keer op keer kunt verkopen zonder dat het jou tijd kost.

  De deelnemers kunnen een online training op eigen tempo doorlopen vanuit huis. Een online training bestaat vaak uit videolessen, werkboeken en de mogelijkheid om vragen te stellen in bijvoorbeeld een Facebook groep. 

  Voordat je start met het maken van een online training, is het belangrijk dat je over het volgende nadenkt:

  • voor wie maak je de online training?
  • wat is hun probleem?
  • wat is het verlangen?
  • wat is het resultaat van jouw online training?
  • welke prijs wil je vragen? (wat is het waard?)

  Wanneer je dit helder hebt, kun je het beste direct starten met het verkopen van je online training. Je hoeft nog niets gemaakt te hebben.

  Het voordeel van eerst verkopen en dan maken is dat je er geen onnodige tijd verloren gaat wanneer blijkt dat niemand op jouw online training zit te wachten.

  Daarnaast kun je samen met jouw klanten de online training ontwikkelen, zodat je zeker weet dat jouw oplossing aansluit bij de behoefte van je doelgroep. 

  Voor het aanbieden van een online training heb je in ieder geval het volgende nodig: 

  • software waarmee je videolessen kunt maken (kijk bijvoorbeeld eens naar Screencast-o-matic
  • een plek waar je de video’s kunt hosten. Vimeo is een aanrader.
  • een platform waar je jouw training kunt aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld via Soofos of je bouwt een eigen platform met WordPress & LearnDash.
  • Een tool waarmee je werkboeken kunt maken. Dit kan eenvoudig met Canva.
  • Een betaalsysteem. Voor WordPress kun je WooCommerce en Mollie gebruiken. Of kijk ook eens naar Plug&Pay.
  • Een verkooppagina. Deze kun je bouwen met WordPress of LeadPages
  • E-mailmarketing software waarmee je per e-mail informatie kunt versturen over de online training naar jouw deelnemers. Ik raad aan om ActiveCampaign met Nederlandse ondersteuning te gebruiken.

  Online Verdienmodel #2: Online coaching sessie

  Ben je een coach en is het niet meer mogelijk om je coaching sessie op locatie te organiseren?

  Dan kan het een idee zijn om je coaching sessies online te laten plaatsvinden. Zoom is de perfecte tool om op afstand te coachen.

  Dit zijn de mogelijkheden:

  • Je kunt elkaar zien en horen 
  • Je kunt de sessie opnemen zodat je deze achteraf naar je klant kunt toesturen
  • Je kunt een online Whiteboard te gebruiken zodat je onderwerpen kunt uittekenen.
  • Je kunt je beeldscherm delen
  • Bestanden versturen
  • Chatten 

  Geef je coaching sessies in kleine groepen? Je kunt meerdere deelnemers tegelijkertijd uitnodigen in een Zoom sessie. 

  Online Verdienmodel #3: Abonnement

  Een abonnement is een slim verdienmodel waarmee je een continue inkomstenstroom kunt creëren. Doordat klanten maandelijks, per kwartaal of jaarlijks voor je (online) dienst betalen, wordt jouw inkomen voorspelbaar. Dit kan veel financiële rust opleveren. 

  Wanneer je overweegt om een abonnement aan te bieden, is het belangrijk dat je continu waarde kunt leveren. Denk aan een wekelijkse Q&A sessie, iedere maand een nieuwe masterclass of een (digitale) brief die je maandelijks naar je klanten stuurt. 

  Daarnaast zal je rekening moeten houden met opzeggingen. Zorg ervoor dat klanten gebruik gaan maken van jouw dienst om te voorkomen dat ze gaan opzeggen. Benader je klanten persoonlijk en regelmatig.

  Voor het aanbieden van abonnementen heb je een systeem nodig waarbij je automatische incasso betalingen kunt activeren. Zo kun je WooCommerce Subscriptions in combinatie met Mollie gebruiken. Een andere optie is Plug&Pay

  Online Verdienmodel #4: Affiliate marketing

  Met Affiliate Marketing kun je producten en diensten van andere bedrijven promoten en verkopen. Voor iedere verkoop die via jouw persoonlijke affiliate link komt, ontvang je een commissie. Zo zou je bijvoorbeeld producten van Bol.com en Amazon kunnen verkopen. 

  Veel bedrijven bieden een affiliate mogelijkheid aan. Wij bieden zelf de optie om ActiveCampaign abonnementen met Nederlandse ondersteuning te verkopen. Voor iedere verkoop via jouw persoonlijke link ontvang je een vergoeding. Op deze pagina vind je meer info over affiliate worden.

  Op PayPro vind je allerlei producten en diensten van andere bedrijven die je kunt promoten. PayPro regelt de uitbetalingen van de commissies voor je. 

  Online Verdienmodel #5: Online Mastermind

  Ben je een coach of trainer en lijkt het je waardevol om mensen met elkaar te verbinden en samen te brainstormen? Dan kan een Online Mastermind een uitkomst zijn. 

  Tijdens een Online Mastermind wordt vaak één onderwerp aangehaald waarover je kunt sparren. Je denkt met elkaar mee en je komt daardoor tot verrassende inzichten. Deelnemers kunnen ook eigen vraagstukken inbrengen in de groep. 

  Het enige wat je nodig hebt is Video Conferencing software zoals Zoom.

  Online Verdienmodel #6: Online Community

  Een Online Community kan een krachtig instrument zijn om mensen samen te brengen en een groepsgevoel te creëren.

  In een Online Community kunnen leden hun eigen verhaal delen en helpen leden elkaar. Wanneer je erover nadenkt om een Online Community te starten, is het wel belangrijk dat je het leuk vindt om de “leider” van de groep te spelen en regelmatig je eigen gezicht te laten zien.

  Ook zullen er duidelijke regels moeten zijn zodat de goede sfeer behouden blijft en is het belangrijk om interactie op gang te brengen. Kortom, een community onderhouden kost tijd. 

  Je kunt heel laagdrempelig starten met een online community door een besloten Facebook groep te maken. 

  Met een simpele verkooppagina en betaalsysteem kun je klanten toegang geven tot de community. 

  Kunnen wij je helpen?

  Ik hoop dat je geïnspireerd bent met deze 6 voorbeelden van online verdienmodellen. Heb je hulp nodig met het opzetten van een online inkomstenstroom? Neem gerust contact op of laat hieronder een reactie achter.

  Probeer MailTribe nu 14 dagen gratis

  Start direct met het bouwen van een mailinglijst en het automatiseren van je e-mailmarketing.
  Meer leads, meer klanten & meer omzet. 
  Je zit nergens aan vast.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis Online Masterclass: Meer Klanten met E-mailmarketing

  Ontdek de geheimen van een money-making mailinglijst die consistent klanten oplevert, zonder te spammen

  Probeer MailTribe nu 14 dagen gratis

  MailTribe draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders